Volkswagen up! (2011-heden)

Written by on 5 februari 2015 in A-segment, Duitse automerken - No comments

 

De Volkswagen up! is een kleine auto die de Duitse autofabrikant Volkswagen in het A-segment aanbiedt. Deze stadsauto is zeer wendbaar. Hij is klein van buiten, maar groots van binnen en in zijn prestaties. De up! is zuinig, voordelig in aanschaf en gebruik. Bovenal is het een échte Volkswagen: een auto van Duitse degelijke kwaliteit!Volkswagen up! (2011-heden)

In 2011 wordt de Volkswagen up! in productie genomen. Het model is ruim 4 jaar eerder op de autoshow IAA in Frankfurt al als concept getoond aan het publiek. De up! is de nieuwe stadsauto die Volkswagen aanbiedt. Voorgangers zijn de Volkswagen Lupo en Fox die men uitbracht in het A-segment. De Volkswagen up! is onderdeel van een drieling: men heeft men voor meerdere merken binnen de Volkswagen Groep één auto ontwikkeld, die door de afzonderlijke merken op een aantal punten zijn gestyled om er een eigen gezicht aan te geven. De Volkswagen up! is zeer nauw verbonden met de Skoda Citigo en de Seat Mii. Door deze werkwijze, die veel vaker wordt toegepast in de automobielindustrie, kan aanzienlijk worden bespaard op ontwikkelings- en productiekosten.

Design

Volkswagen up! (2011-heden)De Volkswagen up! is een compacte stadsauto. Laat je niet misleiden door omvang van de auto. Met de wielen op de hoeken van de auto, wordt relatief véél binnenruimte gecreëerd.  De auto is degelijk, zoals je van een Volkswagen verwacht. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit. De achterklep lijkt helemaal van glas te zijn. De 3-deurs Volkswagen up! heeft een kenmerkende knik in de achterste raamstijl! Er is zelfs een elektrische up!

Uitrusting

De Volkswagen up! is beschikbaar in 5 standaard uitrustingsniveaus:

  • take up!
  • move up!
  • high up!
  • cross-up!
  • e-up!

De meest standaard uitvoering is de ‘take up!’ De ‘move up!’ beschikt over extra zaken die het rijcomfort vergroten, zoals een multimediasysteem. Hulpsystemen, zoals parkeerassistentie en andere systemen uit de grotere modellen van Volkswagen, vind je in de ‘high up!’ Een up! van andere orde is de ‘cross up!’ Hij staat hoog op de wielen en heeft uiterlijk van een auto die zo het ruige terrein in kan rijden. Sinds 2014 is er ook een Volkswagen up! die volledige elektrisch wordt aangedreven: de Volkswagen ‘e-up!’

Techniek / motoren

De Volkswagen up! is leverbaar met verschillende motoren:

  • 1.0 liter MPI Bluemotion benzinemotor (60 pk), 5 versnellingen handgeschakeld of automaat
  • 1.0 liter MPI Bluemotion benzinemotor (75 pk), 5 versnellingen handgeschakeld of automaat
  • 1.0 liter MPI benzinemotor (75 pk), 5 versnellingen handgeschakeld of automaat
  • 1.0 liter EcoFuel aardgasmotor (68 pk), 5 versnellingen handgeschakeld
  • Electromotor (82 pk)

Volkswagen up! (2011-heden) 1Afhankelijk van het model en de uitvoering die je kiest, kun je kiezen uit verschillende motoren. Niet alleen het vermogen, maar ook de brandstof maakt hierbij het verschil. Volkswagen is één van de weinige automerken die zo’n divers aanbod in krachtbronnen aanbiedt op hun auto in het A-segment!

Concurrentie

De Volkswagen up! kent in alle kleine auto’s in het A-segment concurrentie! Denk natuurlijk aan de zusters Skoda Citigo en Seat Mii, maar ook aan de Peugeot 108, Citroen C1, Fiat Panda, Fiat 500, Toyota Aygo, Renault Twingo, Ford Ka en de nieuwe Smart Forfour!

Prijzen

Je rijdt al in een nieuwe Volkswagen up! vanaf € 10.270,-. Het loont zeker om de media en de website van Volkswagen in de gaten te houden voor speciale actiemodellen!

Wil jij meer weten over de Volkswagen up! en actuele acties en aanbiedingen? Kijk dan op www.volkswagen.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment