Skoda Citigo (2012)

Written by on 9 maart 2015 in A-segment, overige automerken - No comments

 

De Skoda Citigo (2012) is een kleine stadsauto uitkomend in het A-segment. De Skoda Citigo maakt deel uit van de drieling van de Volkswagen Groep, samen met de Seat Mii en de Volkswagen up!. De Skoda Citigo is klein van formaat, maar groots in prestaties: zuinig en toch pittig!Skoda Citigo (2012)

De Skoda Citigo werd in 2011 als onderdeel van een drieling aan het publiek getoond. De Volkswagen Groep ontwikkelde het up!-project: een kleine, zuinige stadsauto die ‘gerebadged’ ook onder de andere labels van de Volkswagen Groep kan worden verkocht. De Volkswagen up! wordt gebouwd. Met kleine uiterlijke aanpassingen, waarbij vooral de neus en de achterzijde aandacht krijgen, worden de Seat Mii en Skoda Citigo in een korte periode na de lancering van de Volkswagen up! gelanceerd. De Skoda Citigo is niet slechts een kleine stadsauto. Het is een heel veilige auto en krijgt zelfs 5 sterren in de Euro-NCAP test en dat is het best haalbare resultaat. De beste in zijn klasse, wordt beweerd!

Design

skoda citigo (2012)Het design van de Skoda Citigo is niet verrassend. Het model is nagenoeg gelijk aan die van haar zusters: de up! en Mii. De neus heeft een eigen Skoda-gezicht gekregen, waarvoor vooral de grille bepalend is. De Skoda Citigo is leverbaar in een 3-deurs en 5-deurs variant.

Uitrusting

De Skoda Citigo is beschikbaar in verschillende standaard uitrustingen:

 • Easy
 • Active
 • Active Pro
 • Ambition
 • Sprint
 • Elegance
 • Expedition
 • Monte Carlo

Het instapmodel is de Easy: een auto zonder poespas, met een bijbehorende zéér voordelig prijskaartje. Alle modellen hierboven hebben steeds enkele opties meer, zoals een verlaagd onderstel, Start&Stop, airconditioning, radio/CD/MP3, een passagiersairbag, lichtmetalen wielen en nog veel meer. In de meer luxueuze uitvoeringen is het Move&Fun systeem beschikbaar, waarmee je niet alleen uitgebreide entertainment aan boord hebt, maar ook connectiviteit, zoals Whatsapp en Facebook.

Speciale vermelding krijgt de Monte Carlo uitvoering: een zeer sportief uitziende uitvoering van de Skoda Citigo. Vele accenten in hoogglans zwart, waaronder zelfs de 14” lichtmetalen wielen, steken af bij de pakkende kleur en de striping van de auto. De Citigo heeft vele opties en accessoires gekregen en mag met recht de meest compleet uitgeruste Citigo worden genoemd.

Techniek / motoren

De Skoda Citigo is eigenlijk alleen leverbaar met een 1.0 liter 3-cilinder benzinemotor. Toch valt er zeker nog te kiezen voor wat betreft de aandrijving van jouw Skoda Citigo:

 • 1.0 liter benzinemotor (60 pk), 5 versnellingen handgeschakeld
 • 1.0 liter Greentech benzinemotor (60 pk), 5 versnellingen handgeschakeld of automaat
 • 1.0 liter Greentech benzinemotor (75 pk), 5 versnellingen handgeschakeld of automaat
 • 1.0 liter CNG (aardgas) motor (68 pk), 5 versnellingen handgeschakeld
 • 1.0 liter Greentech CNG (aardgas) motor (68 pk), 5 versnellingen handgeschakeld

skoda citigo (2012) 2De Greentech motoren zijn zuiniger en hebben minder uitstoot dan de gewone motoren. Je betaalt iets meer in aanschaf. Als je dat niet over hebt voor een beter milieu, dan is het altijd nog economisch verantwoord. Het verdient zich vanzelf terug door een lager brandstofverbruik. De Skoda Citigo (Greentech 60 pk, automaat) heeft volgens het boekje een gemiddeld verbruik van 1:25, oftewel 25 kilometer rijden op één liter brandstof.

Concurrentie

De nieuwe Skoda Citigo komt uit in het A-segment en neemt het op tegen andere stadsauto’s, zoals: Opel KARL en ADAM, Volkswagen up!, Seat Mii, Suzuki Celerio, Peugeot 108, Citroen C1, Fiat 500 en Panda, Toyota Aygo en Renault Twingo.

Prijzen

Je rijdt al in een nieuwe Skoda Citigo vanaf € 8.860,-. Prijzen lopen op afhankelijk van de keuzes die jij maakt op het gebied van motor, uitrusting en opties tegen meerprijs. De meest aangeklede variant is de Skoda Citigo Monte Carlo. Die verlaat vanaf € 12.819,- de showroom.

Wil jij meer weten over de Skoda Citigo en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.skoda.nl.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment