Renault Modus (2004-2012)

Written by on 26 februari 2015 in Franse automerken, mini MPV - No comments

 

De Renault Modus is een mini-MPV van het Franse automerk. De Modus is gebaseerd op de Renault Clio en biedt het gemak van een kleine auto uit het B-segment en de voordelen van een MPV. Denk aan de hoge instap en de hoge zit. In 2012 is Renault na 8 jaar gestopt met de Renault Modus.Renault Modus (2004-2012)

De Renault Modus is een mini-MPV. Deze auto’s zijn feitelijk modellen uit het A-segment en vooral het B-segment, maar dan voorzien van een hoge daklijn waardoor men een ruimtelijk effect creëert. Omdat de auto qua platform en formaat gelijk is aan een kleine auto, geniet je van alle voordelen, zoals de wendbaarheid en het makkelijk parkeren. Bij de Renault Modus is het niet anders. De Modus is technisch gezien gelijk aan de Renault Clio (III). Wist jij dat de Nissan Note en Micra in de periode dat de Modus verkrijgbaar was, ook op hetzelfde platform zijn gebouwd? In 2012 is men gestopt met de Modus en neemt de Renault Captur deze plek binnen het aanbod van Renault in.

Design

Renault Modus 1In het design van de Renault Modus is een mix van bestaande modellen uit het assortiment van de Franse autofabrikant, zoals natuurlijk de Renault Clio, herkenbaar. Door de hoge daklijn heeft de auto ook het uiterlijk van een (midi) MPV. Je ziet óók de contouren van de grotere Renault Scenic. Daarnaast heeft de auto herkenbare kenmerken van Renault modellen uit deze periode. In 2007 heeft de Modus nog een tussentijdse facelift gekregen.

Uitrusting

De Renault Modus heeft verschillende standaard uitrustingsniveaus (onder ander Initiale en Privilege). De Modus was één van de eerste auto’s binnen de klasse die optioneel met features uit hogere segmenten uitgerust kon worden. Wat dacht je van 6 airbags, waardoor de auto de maximale score behaalde op de Euro NCAP test. En regen- en lichtsensoren of koplampen die meebewegen bij het nemen van een bocht. Zelfs Xenon verlichting is optioneel.

Techniek / motoren

De Renault Modus is verkocht met een aanbod van verschillende motoren. Het betreft dezelfde motoren als in de Clio (III).

  • 1.2 liter 16V benzinemotor (75 pk)
  • 1.4 liter 16V benzinemotor (98 pk)
  • 1.6 liter 16V benzinemotor (113 pk)
  • 1.5 liter dCi dieselmotor (70 pk)
  • 1.5 liter dCi dieselmotor (85 pk)
  • 1.5 liter dCi dieselmotor (106 pk)

Concurrentie

Renault Modus 2De Renault Modus kent haar concurrenten in vergelijkbare modellen van de andere automerken. Denk aan modellen als de Audi A2, Toyota Yaris Verso, Ford Fusion, Fiat Qubo of Idea, Lancia Musa en Ford Fusion. Veel van deze modellen zijn alleen nog te vinden in het aanbod van gebruikte auto’s.

Prijzen

De Renault Modus is sinds 2012 niet meer nieuw te krijgen bij de dealer. De voordelen van een mini-MPV blijven aantrekkelijk voor een grote groep autorijders. Deze modellen blijven daarom populair in het aanbod van gebruikte auto’s. Prijzen zijn afhankelijk van vraag en aanbod.

Wil jij meer weten over de Renault Modus, dan is er veel informatie op het internet beschikbaar. Denk aan reviews van gebruikers en tests door onafhankelijke partijen. Wil jij meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Renault? Kijk dan op www.renault.nl.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment