Renault Captur (2013-heden)

Written by on 17 februari 2015 in Franse automerken, mini SUV / cross-over - No comments

 

De Renault Captur is een mini cross-over van het Franse automerk. De stoer ogende auto, hoogstaand op zijn grote wielen, past helemaal bij de eigentijdse autorijder. De Captur rijdt vanaf 2013 op de Nederlandse wegen. De auto is herkenbaar gelieerd aan de Renault Clio van de vierde generatie.Renault Captur (2013-heden)

Vanaf 2013 rijdt de Renault Captur op de Nederlandse wegen. Deze mini cross-over heeft qua design duidelijk het stempel van de Nederlandse auto designer Laurens van den Acker, die vanaf 2009 bij Renault werkt en ook heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld de Renault Twizy en Renault Clio (vierde generatie).

Renault Captur (2013-heden) 2De Captur is een (mini) cross-over. Dit model heeft enorm aan populariteit gewonnen en is veelal een bestaand automodel dat hoger op de wielen is geplaatst en dat door uiterlijke aanpassingen, zoals dikkere bumpers, een meer stoer uiterlijk heeft gekregen. Voor de Captur staat de Renault Clio van de vierde generatie aan de basis.

Design

De Renault Captur is een stoer model auto. Je hoeft geen geoefend oog te hebben, om te zien dat de Captur en de nieuwe Renault Clio (vierde generatie) veel gelijkenis tonen. De Captur staat hoog op zijn 17” lichtmetalen wielen. De deurstootrand aan de zijkant van de auto geeft het model dynamiek en zie je ook bij de Clio.

Uitrusting

De Renault Captur is verkrijgbaar in verschillende standaard uitrustingsniveaus:

  • Expression
  • Dynamique
  • Authentique

Renault Captur (2013-heden) 1De Expression is een complete auto en rijk uitgerust. De Dynamique biedt een overtreffende trap en biedt onder andere extra comfort met een meer uitgebreid audio-/navigatie systeem met 7” touchscreen, 17” wielen in plaats van 16” en een mooie bekleding binnenin. Hecht je niet veel waarde aan poespas en wil jij gewoon een mooie Captur, klaar om de weg op te gaan? Dan is de Authentique echt iets voor jou! Scheelt zeker in de aanschafprijs!

Regelmatig wordt er een special edition, zoals Serie Limitee Helly Hansen, uitgebracht. Met speciale kleurstelling binnen en buiten de auto en andere extra’s, kleedt men de auto aan om deze vervolgens tegen een aantrekkelijke aanbiedingsprijs in de showroom te plaatsen! Naast de standaard uitrustingen heeft Renault tegen meerprijs een scala aan opties en accessoires om de auto naar smaak en wens verder aan te kleden en uit te rusten.

Techniek / motoren

De Renault Captur is leverbaar met verschillende motoren, te weten:

  • 0.9 liter Energy TCe 90 benzinemotor (66 pk), Start&Stop, handgeschakeld
  • 1.2 liter TCe 120 EDC benzinemotor (88 pk), automaat
  • 1.4 liter Energy dCi 90 dieselmotor (66 pk), Start&Stop, handgeschakeld
  • 0.9 liter dCi 90 EDC dieselmotor (66 pk), automaat

Concurrentie

De Renault Captur kent ondermeer als concurrentie: Peugeot 2008, Opel Mokka, Nissan Juke en Fiat 500X

Prijzen

Een nieuwe Renault Captur rijden kan al vanaf € 17.190,- Afhankelijk van het uitrustingsniveau, motor en transmissie en aanvullende opties en accessoires, kan de prijs oplopen te ver boven de € 26.000,-

Wil jij meer weten over de Renault Captur en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.renault.nl.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment