Opel Mokka (2013-heden)

Written by on 17 februari 2015 in Duitse automerken, mini SUV / cross-over - No comments

 

Met de Opel Mokka betrad de Duitse autofabrikant in 2012 het segment van de kleine SUV en cross-over modellen. De Mokka is een model dat stoer en ruig oogt, hoog op de wielen staat en vanwege het compacte formaat zich prima door het stadsverkeer laat sturen. De Opel Mokka is zowel met tweewiel als vierwielaandrijving beschikbaar!Opel Mokka (2012-heden)

De Opel Mokka is een kleine auto, uitkomend in het segment van de mini (subcompacte) SUV. Het is het kleine broertje van de Opel Antara, waarvan de verkoop in Nederland in 2013 is gestaakt. De kleine Mokka is stoere auto. De zit is hoog, mede doordat de auto hoog op de wielen staat, waardoor je goed overzicht hebt. De Mokka is wendbaar en kan worden uitgerust met veel hedendaagse technologie voor meer comfort en veiligheid. De Mokka staat op hetzelfde platform als bijvoorbeeld de Chevrolet Aveo. Met de vele beschikbare accessoires maak jij van jouw Opel Mokka een fijne auto voor zowel dagelijks gebruik als ook voor heerlijke trips in de weekenden!

Design

opel mokka (2013-heden) 1De Opel Mokka oogt stoer en brutaal. Dat komt mede door het uiterlijk van de grille in combinatie met de koplampen. De auto staat hoger op zijn wielen dan een normale personenauto. Dit in combinatie met de gedrongen carrosserie op de relatief kleine bodemplaat, geven de Mokka een krachtige, sportieve en stijlvolle SUV-look! De Mokka is alleen in 5-deurs variant verkrijgbaar!

Uitrusting

De Opel Mokka is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

 • Selection
 • Edition
 • Business+
 • Cosmo

De Selection is al een vrij rijk aangeklede auto, waar je niets in te kort komt. De Edition uitvoering biedt onder andere meer: airconditioning, mistlampen vóór, 17” lichtmetalen wielen (i.p.v. 16” staal) en audio. De Business+ is gericht op de zakelijke rijder, dus meer comfort zoals sensors voor regen en licht en een navigatiesysteem. De Cosmo is helemaal af: alles wat voorgaande uitrustingen bieden, maar ook: parkeersensoren, chromen sierlijsten, mooie bekleding, uitgebreide audio met connectiviteit en nog veel meer. Met opties en accessoires tegen meerprijs, zoals de fameuze geïntegreerde FlexFix fietsendrager, kun je de auto verder aankleden en uitrusten.

Techniek / motoren

De Mokka van Opel kan worden uitgerust met de volgende motoren:

 • 1.6 liter benzinemotor (115 pk), Start&Stop, handgeschakeld
 • 1.4 liter Turbo benzinemotor (140 pk), Start&Stop, handgeschakeld
 • 1.4 liter Turbo benzinemotor (140 pk), automaat
 • 1.4 liter Turbo benzinemotor (140 pk), Start&Stop, 4×4, handgeschakeld
 • 1.6 liter CDTI dieselmotor (136 pk), Start&Stop, handgeschakeld
 • 1.6 liter CDTI dieselmotor (136 pk), Start&Stop, 4×4, handgeschakeld
 • 1.6 liter CDTI dieselmotor (136 pk), automaat
 • 1.4 liter Turbo ecoFLEX Bi-fuel (140 pk), handgeschakeld

Concurrentie

De Opel Mokka kent concurrenten in andere auto’s binnen hetzelfde segment, zoals de Nissan Juke, Peugeot 2008, Renault Captur en de Fiat 500x

Prijzen

opel mokka (2013-heden) 2Een nieuwe Opel Mokka is al verkrijgbaar vanaf € 21.995,- (Selection). Afhankelijk van de keuzes in uitrusting, motor, aandrijving (4×4) en transmissie, maar ook bijvoorbeeld opties en accessoires tegen meerprijs, loopt de prijs op tot € 35.9995,- en meer.

Wil jij meer weten over de Opel Mokka en actuele acties en aanbiedingen? Kijk dan op www.opel.nl.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment