Nieuwe Toyota Yaris (2015)

Written by on 11 februari 2015 in Aziatische automerken, B-segment - No comments

 

De Toyota Yaris rijdt al vanaf 1999 rond op de Nederlandse wegen. De kleine auto is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en heeft een vertrouwde plek in het autoaanbod in het B-segment veroverd. De Yaris is in haar derde generatie en heeft in 2015 een facelift gekregen. Deze nieuwe Toyota Yaris (2015) is er ook als hybride. Laat je verrassen door deze kleine Japanner!Nieuwe Toyota Yaris (2015)

De Toyota Yaris zag in 1999 het levenslicht. Toyota Europa kreeg de complete vrije hand in het ontwikkelen van een nieuwe auto, dus zowel qua ontwerp als techniek. De Yaris kreeg in 2000 een mini MPV variant: de Toyota Yaris Verso, wat eenvoudig gezegd een Yaris met verhoogde daklijn was. In 2005, bij de lancering van de tweede generatie van de Yaris, is de verkoop van de Yaris Verso gestaakt. De tweede generatie was bijzonder veilig. De auto had airbags rondom en haalde de hoogste score op de NCAP test. In 2011 introduceerde het Japanse automerk de derde generatie van deze succesvolle, compacte auto. Deze derde generatie Yaris is aanzienlijk groter dan de voorgangers, wat voornamelijk meer binnenruimte betekent.

Nieuwe Toyota YarisIn 2014 wordt de facelift voor het model 2015 aangekondigd. In hetzelfde jaar wordt de kleinere Toyota Aygo volledig vernieuwd en de nieuwe Toyota Yaris wordt qua uiterlijk gelijk getrokken met de nieuwe Aygo! Onderhuids wordt de nieuwe Yaris niet groots onderhanden genomen.

Naast een nieuw uiterlijk is het grootste nieuws: de beschikbaarheid van een hybride aandrijving, die qua techniek overkomt uit de hogere modellen. De Toyota Yaris Hybrid is uitvoerig getest, onder andere door de Consumentenbond, die de auto als beste uit de test (november 2014) laat komen. Hierbij is gekeken naar: brandstofverbruik en uitstoot, veiligheid, betrouwbaarheid, afschrijving, en natuurlijk het rijden en gebruiksgemak van de auto.

Design

De nieuwe Toyota Yaris (2015) heeft een dynamisch design. Het is vooral de voorkant die opnieuw is vormgegeven. Deze maakt ‘een krachtig visueel statement’, zoals Toyota het zelf aanprijst. De grote ‘gapende bek’ van de nieuwe Yaris is niet uniek, maar valt zeker op in het straatbeeld. Ook de achterbumper, inclusief de lichtunits, is vernieuwd. De nieuwe Yaris is beschikbaar als 3-deurs en 5-deurs variant.

Uitrusting

De nieuwe Toyota Yaris is verkrijgbaar in meerdere standaard uitvoeringen. Een belangrijke aanvulling is de beschikbaarheid van de Hybride uitvoering van sommige uitrustingsniveaus:

  • Access
  • Comfort (óók als Comfort Hybrid)
  • Aspiration (óók als Aspiration Hybrid)
  • Lounge
  • Dynamic (óók als Dynamic Hybrid)
  • Lease Hybrid

De Access is standaard al rijk uitgerust, klaar om veilig de weg op te gaan. Hogere uitrustingsniveaus brengen meer uiterlijke accenten, een uitgebreide audiovoorziening, navigatie, cruise control, airconditioning en meer systemen en andere zaken die bijdragen aan meer rijcomfort. Vanzelfsprekend hebben de hybride modellen extra systemen die het elektrisch rijden, gecombineerd met benzine mogelijk maken.

Techniek / motoren

De nieuwe Toyota Yaris (2015) is, afhankelijk van de uitvoering die je kiest, verkrijgbaar met de volgende motoren:

  • 1.0 liter VVT-I benzinemotor, handgeschakeld
  • 1.3 liter VVT-I benzinemotor, handgeschakeld of automaat
  • 1.4 liter D-4D-F dieselmotor, handgeschakeld
  • 1.5 liter Hybrid, automaat

De standaard als zeer zuinige motoren zijn optioneel uitgerust met Start&Stop (niet op diesel), waardoor zij nog schoner en zuiniger worden. Dit heeft ook effect op de leaseprijzen en bijtelling, wat vooral de zakelijke rijders interesseren zal!

Concurrentie

Nieuwe Toyota Yaris 1De Toyota Yaris komt uit in het zogeten B-segment. Concurrentie wordt gevormd door de gevestigde orde in dit segment, zoals: Volkswagen Polo, Opel Corsa, Renault Clio, Hyundai i20, Kia Rio of Peugeot 208. Het aanbod van hybride aandrijving is in dit segment nog niet veel doorgedrongen.

Prijzen

Je rijdt al in een nieuwe Toyota Yaris vanaf € 12.825,-. Een Toyota Yaris Hybrid is er vanaf € 18.120,-. Prijzen zijn gekoppeld aan speciale acties van Toyota. Je doet er altijd verstandig aan om de meest actuele prijzen en acties te volgen in de media!

Wil jij meer weten over de nieuwe Toyota Yaris en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.toyota.nl!

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment