Nieuwe Toyota Aygo (2014)

Written by on 12 februari 2015 in A-segment, Aziatische automerken - No comments

 

De nieuwe Toyota Aygo (2014) is de tweede generatie van het succesvolle model van Toyota in het A-segment. De kleine auto is vanaf 2005 op de markt en sindsdien zeer in trek bij de consument. De Aygo is ontwikkeld en wordt geproduceerd in samenwerking met Citroen en Peugeot, die hetzelfde model onder eigen label verkopen.Nieuwe Toyota Aygo (2014-heden)

De Toyota Aygo is een kleine stadsauto. Vanaf 2002 hebben heeft de Japanse autofabrikant de handen ineen geslagen met de Franse autofabrikanten Citroen en Peugeot. Men wilde een kleine auto ontwikkelen, die elk merk afzonderlijk onder eigen label op de markt kon zetten. Dit plan resulteerde tot het in 2005 op de markt komen van de Toyota Aygo, de Peugeot 107 en de Citroen C1. De auto’s werden een ongekend succes, waarbij vooral de Aygo zeer populair was. In 2009 ondergingen de auto’s een kleine facelift, maar in 2014 is een nieuwe generatie gelanceerd. De nieuwe Toyota Aygo is vooral uiterlijk goed onderhanden genomen, terwijl onder de motorkap niet is gewijzigd. De nieuwe Aygo is beschikbaar als 3-deurs en 5-deurs variant.

Design

Nieuwe Toyota AygoEen opvallend kenmerk van de nieuwe Toyota Aygo is het X-vormige front. Dit geeft de auto een stoer uiterlijk. Je kunt de auto helemaal stylen naar eigen smaak, onder andere door kleuren te kiezen voor de X-grill, A-raamstijl en de inzet in de achterbumper. Toyota heeft zelf ook een aantal gestylde uitvoeringen gecreëerd, waarbij men poogt verschillende berijdersgroepen aan te spreken: zakelijk, sportief of juist comfortabel.

Uitrusting

De nieuwe Toyota Aygo is beschikbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

  • X
  • X-play
  • X-cite
  • X-wave
  • X-clusiv

Alleen de X en X-play zijn als 3-deurs variant beschikbaar. De X is het basismodel en compleet uitgerust om jou zonder poespas van A naar B te brengen. Wil je meer comfort, bijvoorbeeld uitgebreide audio en connectiviteit met jouw (smart)phone? Of mooie styling met accenten in en om de auto? Dan zijn er de andere uitrustingen die voor elk wat wils te bieden hebben. De meest uitgebreide uitrusting tref je in de X-clusiv, zoals climate control, parkeerhulpcamera, 7” multimedia touchscreen (MirrorLink) voor bediening van het uitgebreide audio en communicatiesysteem.

Techniek / motoren

De nieuwe Toyota Aygo is uitgerust met een 1.0 liter VVT-i benzinemotor (69 pk). De transmissie kan handgeschakeld of met een x-shift automaat.

Concurrentie

Nieuwe Toyota Aygo (1)De nieuwe Toyota Aygo komt uit in the A-segment en kent concurrentie in onder andere: Peugeot 108, Citroen C1, Volkswagen up!, Skoda Citigo, Seat Mii, Renault Twingo, Fiat 500 en Fiat Panda, Ford Ka en de nieuwe Smart Forfour.

Prijzen

Je hebt al een nieuwe Toyota Aygo vanaf € 10.250,- Houdt de media en webiste van Toyota in de gaten voor de speciale actiemodellen. Daar valt véél voordeel te halen!

Wil jij meer weten over de nieuwe Toyota Aygo (2014) en actuele acties? Kijk dan op www.toyota.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment