Nieuwe Suzuki Swift (2015)

Written by on 28 februari 2015 in B-segment, overige automerken - No comments

 

De nieuwe Suzuki Swift is in 2010 op de markt gekomen. Het is alweer de vijfde generatie van deze zéér succesvolle, compacte auto uit het B-segment. De eerste Swift kwam in 1983 al op de markt. Suzuki staat bekend op haar kwalitatief goede auto’s in het A-segment en B-segment, die tegen aantrekkelijke prijzen worden aangeboden. De nieuwe Suzuki Swift bevestigt dit wederom.Nieuwe Suzuki Swift

Er wordt bijna elk jaar wederom gesproken over een nieuwe Suzuki Swift. Het betreft dan meestal een (technische) aanpassing op het gangbare model, want de laatste écht nieuwe Suzuki Swift kwam in 2010 op de markt. Vanaf 1983 rijdt de Swift al rond op de Nederlandse wegen en inmiddels zijn we in de vijfde generatie. Vanaf de vierde generatie (2004) is de naam Swift voor het model wereldwijd gebruikt. Bij het uitbrengen van de vijfde generatie, was een veel gehoord commentaar dat de auto uiterlijk wel erg veel leek op de voorganger. Onderhuids is de auto echter geheel vernieuwd. Het model 2015 is motorisch aangepakt. In plaats van het introduceren van een zuinig, groen, maar voor de fabrikant duur 3 cilinder motortje met genoeg vermogen, heeft men de bestaande 4 cilinder motor nog meer kunnen verbeteren met als resultaat: zuinig en groen als de concurrentie, zonder de ontwikkelingskosten van een geheel nieuwe motor. En dat vind jij als consument terug in een scherp geprijsde, kwalitatief goede auto.

Design

nieuwe suzuki swiftDe nieuwe Suzuki Swift heeft een modern, dynamisch ontwerp. Door de zwarte raamstijlen, lijkt het dak te zweven op de auto. Het dak is overigens in een andere kleur dan de carrosserie te spuiten. De nieuwe Suzuki Swift is voorzien van zwarte wielkastverbreders en sideskirts. Hij is er als 3-deurs en 5-deurs.

Uitrusting

De nieuwe Suzuki Swift is beschikbaar in verschillende standaard uitrustingsniveaus:

  • Comfort
  • Dynamic
  • Style
  • Exclusive
  • Sport

De oplopende uitvoeringen bieden, vanaf het basismodel bekeken, de auto steeds meer luxe, comfort en uitstraling door het toevoegen van opties. Wat dacht je van airconditioning, grotere lichtmetalen wielen, chroom accenten en nog veel meer. Daarnaast zijn er geregeld ‘special editions’, zoals de Suzuki Swift Beat, met juist veel aandacht voor de uitgebreide audio in de wagen.

Techniek / motoren

De nieuwe Suzuki Swift is uit te rusten met één van onderstaande motoren:

  • 1.2 liter DualJet benzinemotor (90 pk), Start&Stop, handgeschakeld
  • 1.3 liter DDIS dieselmotor (75 pk), Start&Stop, handgeschakeld
  • 1.6 liter benzinemotor (136 pk), handgeschakeld (alléén in de Swift Sport)

In sommige uitvoeringen kan de 1.2 liter benzinemotor worden voorzien van vierwielaandrijving en/of een automatische transmissie. Let op de keuze van Suzuki om geen 3-cilinder motortje met weinig inhoud en veel vermogen in de auto te plaatsen. Dit zie je terug bij veel andere merken in de zoektocht naar een schone en zuinige aandrijving.

Concurrentie

De nieuwe Suzuki Swift neemt het op tegen andere compacte auto’s in het B-segment, zoals de Opel Corsa, Kia Rio, Hyundai i20, Renault Clio, Ford Fiesta, Seat Ibiza en Fiat Punto.

Prijzen

nieuwe suzuki swift 2De 3-deurs nieuwe Suzuki Swift is alleen verkrijgbaar in Comfort uitvoering met een 1.2 liter benzinemotor. Het is de goedkoopste uitvoering van de nieuw eSwift en kost € 14.499,- Voor € 500,- meer heb je een 5-deurs variant. Afhankelijk van jouw keuzes op gebied van motor, transmissie, eventueel vierwielaandrijving en natuurlijk de opties tegen meerprijs, kan de prijs oplopen. De duurste uitvoering is de Sport met een prijs vanaf € 23.599,-!

Wil jij meer weten over de nieuwe Suzuki Swift en actuele acties? Kijk dan op www.suzuki.nl/auto.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment