Nieuwe Suzuki Celerio (2014)

Written by on 1 februari 2015 in A-segment, Aziatische automerken - No comments

 

Vanaf eind 2014 is de nieuwe Suzuki Celerio in Nederland verkrijgbaar. De Celerio is de opvolger van de uiterst succesvolle Suzuki Alto, die na ruim 35 jaar het veld zal ruimen. De nieuwe Celerio is hoger en langer, wat de binnenruimte ten goede komt. Een fijne stadsauto voor een scherpe prijs!Nieuwe Suzuki Celerio (2014)

Vanaf 2014 zal de Japanse autofabrikant Suzuki haar uitermate succesvolle model: de Alto gaan vervangen. De nieuwe Suzuki Celerio is al begin 2014 wereldwijd op de markt verschenen. De CO2 uitstoot van de eerste uitvoering ligt echter vrij hoog, terwijl ook bekend is dat een tweede uitvoering een aanzienlijk lagere emissie heeft. De Nederlandse importeur heeft derhalve besloten de eerste uitvoering van de Celerio niet naar Nederland te halen, maar te wachten op de schonere uitvoering medio eind 2014. Ondertussen blijft de Suzuki Alto ook nog leverbaar!

Design

nieuwe Suzuki Celerio (2014)De nieuwe Suzuki Celerio is een helemaal opnieuw ontwikkeld. De Celerio langer (3,60 meter) en hoger (1,57 meter) dan de Alto, de auto die hij moet doen laten vergeten. De binnenruimte is toegenomen. De bagageruimte is zelfs verdubbeld naar ruim 250 liter. Het design biedt alles wat je wilt zien aan een moderne stadsauto: fris en modern uiterlijk, 5 deuren en bovendien is hij ook zuinig en scherp geprijsd.

Uitrusting

De nieuwe Suzuki Celerio is beschikbaar in 3 uitrustingsniveaus:

  • Economy
  • Comfort
  • Exclusive

Het meest uitgebreide uitrustingsniveau maakt de Celerio heel compleet: airconditioning, uitgebreide audio, centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen voor én achter, elektrisch verstelbare buitenspiegels en stuurbekrachtiging. De niveaus Economy en Comfort zijn minder rijk uitgerust, maar maken comfortabel rijden zeker mogelijk!

Techniek / motoren

De nieuwe Suzuki Celerio is leverbaar met een 1.0 liter 3 cilinder benzinemotor (68 pk) met start/stop systeem. Schakelen doe je handmatig of met de automaat.

Concurrentie

Alle merken hebben een kleine auto in het gamma. De Suzuki Celerio concurreert in het A-segment ondermeer met de Ford Ka, Peugeot 108, Fiat Panda, Toyota Aygo en de drieling Seat Mii, Skoda Citigo en Volkswagen up!

Prijzen

De Suzuki Celerio is al leverbaar vanaf € 9.999,- (Economy). Elk uitrustingsniveau hoger kost exact € 1.000,- meer. De automaat is er al vanaf € 12.599,-

Wil jij meer weten over de Suzuki Celerio en actuele acties en aanbiedingen? Kijk dan op www.suzuki.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment