Nieuwe Smart Forfour (2014)

Written by on 30 januari 2015 in A-segment, Duitse automerken - No comments

 

Medio zomer 2014 is de nieuwe Smart Forfour publiekelijk voorgesteld. Het eigenzinnige automerk heeft wederom bewezen zich nog steeds staande te kunnen houden in een sterk concurrerende markt voor kleine auto’s.Nieuwe Smart Forfour (2014)

Het automerk Smart, een samenwerking tussen Swatch en Mercedes-Benz, is ontstaan na het in 1993 geboren idee, om een zeer kleine auto te ontwerpen en maken. Deze auto moest trendy zijn en dé ideale auto worden voor het stadsverkeer. In 1998 zag de eerste Smart voor 2 personen het levenslicht. Na een voorzichtige start, waarbij het publiek duidelijk moest wennen aan dit geheel nieuwe type auto, volgeden vele varianten. In 2004 kwam de Smart Forfour. Hetzelfde concept achter de auto, maar nu bedoeld voor 4 personen. Na ruim 2 jaar wordt de stekker uit de productie van de Smart Forfour getrokken vanwege tegenvallende verkoopcijfers. In 2014 wordt de nieuwe Smart Forfour, evenals het kleine broertje: de nieuwe Smart Fortwo gepresenteerd. Het verkoopkanaal loopt via de Mercedes-Benz dealers, waar eerder Smart eigen verkoopcenters had.

Design

Nieuwe Smart Forfour (2014)De auto’s van Smart zijn fameus vanwege de ijzersterke Tridion veiligheidskooi, waar de carrosserie omheen is gebouwd. Ook in de nieuwe Smart modellen is dit niet anders! Net als bij de eerdere generatie van Smart modellen, kan ook nu de kleurstelling van de carrosserie, welke uit panelen bestaat, geheel naar wens worden gekozen. Dat geldt ook voor de kleurstelling van het interieur. Hierdoor kun jij jouw nieuwe Smart Forfour helemaal naar eigen stijl samenstellen.

De nieuwe Smart Forfour deelt haar genen met de nieuwe Renault Twingo. De auto is bijna 3,50 meter lang en 1,66 meter breed. De wielbasis is bijna 2,50 meter. De wielen zijn ver op de punten van de auto geplaatst, waardoor in het design nog meer ruimte vrij kwam voor het vervoeren van 4 personen. De Smart Forfour is gemaakt voor het vervoeren van 4 personen, die via de 4 portieren de 4 zitplaatsen kunnen bereiken. Via de achterklep, geen halve zoals bij de Fortwo, is de kofferruimte van maximaal 730 liter (met neergeklapte 2e zitrij) bereikbaar.

Uitrusting

Smart heeft, naast de standaard uitvoering, de nieuwe Forfour leverbaar in 3 verschillende uitrustingsniveaus:

  • Passion
  • Prime
  • Proxy

De standaarduitrusting is al rijkNieuwe Smart Forfour (2014) 2: LED-dagrijverlichting, centrale deurvergrendeling, boordcomputer, cruise control en elektrisch bedienbare ramen. De drie uitrustingsniveaus bieden extra’s aan luxe en comfort. Denk aan lichtmetalen velgen, rijbaan-, afstand- en zijwindassistentie en interieur in lederlook.

Techniek / motoren

De nieuwe Smart Forfour is leverbaar met 2 motoren. Je kunt kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak met 5 versnellingen of een 6-traps automaat. Volgens Smart is een verbruik van 1:23 zeker haalbaar, zelfs met de motor met turbo!

  • 1.0 liter, 3 cilinder benzinemotor (71 pk), start-stop
  • 1.0 liter, 3 cilinder benzinemotor met turbo (90 pk), start-stop

Concurrentie

De eerste generatie Smart Forfour (2004 – 2006) was sterk gelieerd aan de toenmalige Mitsubishi Colt en kwam uit in het B-segment. De nieuwe Smart Forfour komt uit in het A-segment en neemt het op tegen andere auto’s in dit segment, zoals de Renault Twingo, Ford Ka, Volkswagen up! of Opel Adam.

Prijzen

Je rijdt al een nieuwe Smart Forfour vanaf €12.750,- voor de basis versie. De versie met motor voorzien van turbo, kost exact € 1.000,- meer. Je vindt de nieuwe Smart Forfour bij de Mercedes-Benz dealer!

Wil jij meer weten over de nieuwe Smart Forfour en actuele acties en aanbiedingen? Kijk dan op www.smart.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment