Nieuwe Opel KARL (2015)

Written by on 23 februari 2015 in A-segment, Duitse automerken - No comments

 

De nieuwe Opel KARL (2015) is een kleine stadsauto van de Duitse autofabrikant. De auto komt uit in het A-segment en neemt vanaf 2015 het stokje van de Opel Agila over. De nieuwe Opel KARL ziet er volwassen uit en biedt alles wat een bestuurder anno nu verwacht van een auto.Nieuwe Opel KARL (2015)

De Opel KARL is het nieuwe model van Opel dat in het A-segment de concurrentie aangaat met andere stadsauto’s. De naam KARL verwijst naar de oudste zoon van Adam Opel, de oprichter van het Duitse autoconcern. De nieuwe Opel Karl (2015) neemt de plek van de Opel Agila in het A-segment over, die wordt uit gefaseerd. De KARL is een volwassen auto in het klein: 5 volwaardige zitplaatsen, 5 deuren en voorzien van vele systemen en opties die in modellen uit de hogere segmenten niet misstaan. Bovenal is hij wendbaar, zuinig en veilig.

Design

nieuwe opel karl (2015) 1Bij het zien van het design van de nieuwe Opel KARL (2015), zullen velen direct de gelijkenis trekken met de Chevrolet Spark. De nieuwe Opel KARL is in samenwerking met Chevrolet ontwikkeld. Chevrolet, net als Opel óók onderdeel van General Motors, staakt per eind 2015 (tijdelijk) de verkopen in Europa. Vooral met Spark had Chevrolet in Europa haar succes. Met de Opel KARL wil het GM concern de klanten van Chevrolet naar zich toe trekken.

De Opel KARL ziet er volwassen uit. De auto heeft duidelijk de voorkant van Opel meegekregen. De auto is een handvol centimeters langer dan de Spark. Met de wielen vrij ver op de hoeken van de auto, is er meer binnenruimte die via de 5 deuren is te benaderen. Opel prijst de 5 volwaardige zitplaatsen met trots aan!

Uitrusting

De nieuwe Opel KARL (2015) is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

  • Selection
  • Edition
  • Cosmo

De Opel KARL is serieus uit te rusten, met bovenop de rijke standaarduitrusting vele opties en accessoires die in modellen uit hogere klassen niet zullen misstaan (zie ook: techniek). Wat dacht je van een volwaardig audiosysteem met volledige connectiviteit met de (smart)phone of een groot zonnedak?

Techniek / motoren

nieuwe opel karl (2015) 2Onder de motorkap van de Opel KARL ligt een 1.0 liter driecilinder benzinemotor (55kW/75 pk). De motor heeft een handgeschakelde versnelling (5-bak) en is niet alleen heel zuinig, maar ook heel stil. Naast deze nieuwe motor, speciaal ontwikkeld voor de KARL, heeft de auto meer techniek aan boord: een City Mode driving, voor makkelijk en behendig sturen in het drukke stadsverkeer.

En wat dacht je van Hills Start Assist, ABS, ESC stabilisatie, Lane Departure Warning, Cruise Control en Park Assist. Niet alles is standaard, maar het geeft aan dat Opel de KARL serieus neemt. Plannen zijn reeds uitgesproken de Opel KARL op den duur te voorzien van elektrische aandrijving.

Concurrentie

De nieuwe Opel KARL (2015) nemet het in de klasse van kleine stadsauto’s op tegen onder andere: Volkswagen up!, Fiat Panda, Renault Twingo, Peugeot 108 en Citroen C1.

Prijzen

De nieuwe Opel KARL verlaat de showroom vanaf € 10.595,-. De levering van de Opel Karl staat gepland voor zomer 2015. Meer prijzen voor de verschillende uitvoeringen zullen zeker dan beschikbaar zijn.

Wil jij meer weten over de nieuwe Opel KARL (2015)? Kijk dan op www.opel.nl.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment