Nieuwe Opel Corsa (2015)

Written by on 2 februari 2015 in B-segment, Duitse automerken - No comments

 

De nieuwe Opel Corsa (2015) is de volgende generatie in een reeks succesvolle voorgangers. De nieuwe Corsa, een compacte auto in het B-segment, heeft veel goede kenmerken en eigenschappen van zijn voorganger meegenomen en is op andere fronten helemaal vernieuwd. Het nieuwe model is helemaal van deze tijd en zet de Opel Corsa weer in de spotlights.Nieuwe Opel Corsa (2015)

De Opel Corsa rijdt al vanaf 1982 op de Nederlandse wegen. Sinds jaar en dag is dit model van de Duitse autofabrikant een vaste waarde in het aanbod van kleine auto’s in het zogenaamde B-segment. Na 4 generaties is het tijd voor de volgende: de nieuwe Opel Corsa (2015). Vanaf het laatste kwartaal in 2014 zijn veel gegevens over de nieuwe Corsa naar buiten gekomen en vanaf 2015 staat hij bij de dealer.

De nieuwe Opel Corsa is niet helemáál nieuw. Er zijn onderdelen van de generatie-D meegenomen in het ontwerp van de nieuwe Corsa. Zo staat de auto op hetzelfde onderstel, zijn de raampartijen identiek en heeft het 3-deurs model een veel sportievere uitstraling dan de 5-deus variant. Dat was ook het geval bij de vorige Corsa. De nieuwe Corsa toont op meerdere punten gelijkenis met de nieuwe Opel Adam. Ook is er nieuws onder de motorkap!

Design

nieuwe opel corsa (2015)Als gemeld, zijn er bij het ontwerp van de nieuwe Corsa bepaalde onderdelen van de voorganger meegenomen. Waarom iets goeds wegdoen en iets nieuws ontwikkelen, als het nog goed en bruikbaar is, moet men hebben gedacht! De nieuwe Corsa heeft duidelijk de uiterlijke kenmerken van de nieuwe koers die Opel heeft ingezet, onder andere met de Opel Adam.

Dit zie je onder ander aan de laaggeplaatste luchtinlaat in de neus en de plaatsing van de koplampen. Ook in het interieur heeft men die lijn doorgetrokken. De nieuwe Opel Corsa is net als voorheen verkrijgbaar in een 3-deurs en 5-deurs variant. Het is niet slechts een kwestie van 2 extra deuren, maar ook nu is de 3-deurs Corsa een sportiever ogend model ten opzichte van de 5-deurs.

Uitrusting

De Nieuwe Opel Corsa is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

 • Selection
 • Edition
 • Business+
 • Color Edition
 • Cosmo

De Corsa Selection is het instapmodel. Elke model hoger biedt extra opties die rijden meer comfortabel en plezieriger maken, zoals airconditioning, nog meer uitgebreide audio en lichtmetalen velgen voor de Color Edition en Cosmo. Met opties en accessoires bestaat altijd de mogelijkheid jouw Corsa naar smaak verder uit te rusten.

Techniek / motoren

De nieuwe Corsa kan worden uitgerust met de volgende motoren en transmissie:

 • 1.0 liter 3-cilinder turbo benzinemotor (90pk), Start&Stop, 6 versnellingen
 • 1.0 liter 3-cilinder turbo benzinemotor (115 pk), Start&Stop, 6 versnellingen
 • 1.4 liter benzinemotor (90 pk), Start&Stop, 5 versnellingen
 • 1.4 liter benzinemotor (90 pk), Start&Stop, Easytronic automaat
 • 1.3 liter CTDi dieselmotor (95 pk), Start&Stop, Easytronic automaat
 • 1.3 liter CTDi dieselmotor (95 pk), Start&Stop, EcoFlex 5 versnellingen

De Opel Corsa is uitgerust met veel hulpsystemen die bijdragen aan meer rijcomfort en veiligheid. Veel van deze systemen komen uit de auto’s in de hogere segmenten. Noemenswaardig is het infotainmentsysteem van Opel: IntelliLink, waarmee connectiviteit, navigatie en audio samensmelten in één systeem.

Concurrentie

De nieuwe Opel Corsa komt uit in de compacte klasse, oftewel het B-segment. In dit segment neemt de auto het op tegen ondermeer de Peugeot 208, Volkswagen Polo, Alfa Romeo MiTo of de Hyundai i20.

Prijzen

Opel Corsa (2015) 2Je rijdt al een nieuwe Opel Corsa 3-deurs Edition vanaf € 13.995,-. Afhankelijk van de keuze qua uitrusting, aantal deuren en motor, kan de prijs oplopen tot net over de € 20.000,- (5-deurs Cosmo, 1.3 CDTi). Wist jij dat de 3-deurs Corsa met 1.3 CDTi dieselmotor in aanmerking komt voor slechts 14% bijtelling? Dat is goed nieuws voor geïnteresseerde leaserijders! Meer hierover lees je op hier!

 Wil jij meer weten over de nieuwe Opel Corsa en actuele acties en aanbiedingen? Kijk dan op www.opel.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment