Nieuwe Opel ADAM (2013)

Written by on 18 februari 2015 in A-segment, Duitse automerken - No comments

 

De nieuwe Opel ADAM (2013) is een kleine auto van de Duitse autofabrikant in het A-segment. Deze hippe stadsauto heeft alles in huis wat de moderne autorijder van een auto verwacht. En dat in een kleine, wendbare en zuinige auto. De stadsauto is vernoemd naar de oprichter van het Opel concern: Adam Opel. De Opel ADAM is vanaf 2013 verkrijgbaar bij de autodealer.Nieuwe Opel ADAM (2013)

In 2012 laat Opel op de motorshow te Parijs de nieuwe Opel ADAM aan het publiek zien. Vanaf 2013 staat hij bij de dealers in de showroom. De kleine Opel ADAM is een frisse nieuwkomer in het A-segment, de klasse van de kleine stadsauto’s.

Design

nieuwe opel adamDe design van de nieuwe Opel ADAM is brutaal. De kleine auto, nog geen 3,70 meter, is een 3-deurs auto. Hij straalt één brok energie uit. De ADAM is met name verfrissend, omdat je de auto helemaal naar eigen wens en smaak kunt aankleden. Je kunt de carrosserie in vele kleuren en kleurencombinaties laten spuiten. Door de vele keuzes die je kunt maken op (kleine) accenten, zoals kleuren, wielen, striping en interieur, maak je er echt jouw eigen auto van … zoals er géén ander is.

Uitrusting

De Opel ADAM is verkrijgbaar in meerdere uitrustingsniveaus, of ‘moods’ zoals Opel het zelf noemt:

 • ADAM
 • ADAM SLAM
 • ADAM JAM
 • ADAM GLAM
 • ADAM S

De standaard ADAM staat op 15″ stalen wielen, welke in hogere uitrustingen worden vervangen door 16″ of zelfs 17″ lichtmetalen exemplaren! De mogelijkheden zijn talrijk, zoals airconditioning of climate control, een uitgebreid audio- en entertainmentsysteem, met connectiviteit voor de (smart)phone en veel opties en systemen die je ook in auto’s in hogere segmenten tegenkomt. Daarnaast is er ook een Opel ADAM met SUV-look: de Opel ADAM ROCKS. Omdat er zoveel keuzemogelijkheden zijn op het gebied van kleuraccenten en –aankleding, heeft Opel van elk uitrustingsniveau een FAVOURITE versie gemaakt, gebaseerd op de meest gemaakte keuzes door kopers.

Techniek / motoren

De Opel ADAM is verkrijgbaar met een groot aanbod aan motoren:

 • 1.2 liter ecoFLEX benzinemotor (70 pk), Start&Stop, 5 versnellingen handgeschakeld
 • 1.0 liter turbo benzinemotor (90 pk), Start&Stop, 6 versnellingen handgeschakeld
 • 1.4 liter benzinemotor (87 pk), Easytronic automaat
 • 1.0 liter turbo benzinemotor (115 pk), Start&Stop, 6 versnellingen handgeschakeld
 • 1.4 liter ecoFLEX Bi-Fuel (LPG) (87 pk), 5 versnellingen handgeschakeld
 • 1.4 liter turbo benzinemotor (150 pk), 6 versnellingen handgeschakeld

Concurrentie

nieuwe opel adam 2De concurrentie van de Opel ADAM zit in het A-segment. Ook in dit segment is het aanbod groot. Modellen die eveneens sterk zijn te personaliseren, zijn onder andere: Renault Twingo, Fiat 500, Citroen C1, Toyota Aygo en de nieuwe Smart Forfour.

Prijzen

Je hebt al een nieuwe Opel ADAM vanaf € 13.495,-. Op basis van jouw keuzes op gebied van uitrusting, aandrijving en natuurlijk aankleding met opties en accessoires, kan de prijs oplopen tot bijna € 23.000,-. Houdt de media en de site van Opel in de gaten voor acties en aanbiedingen!

Wil jij meer weten over de Opel ADAM en actuele acties en aanbiedingen? Kijk dan op www.opel.nl.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment