Nieuwe Nissan Juke (2015)

Written by on 18 februari 2015 in Aziatische automerken, mini SUV / cross-over - No comments

 

Vanaf 2015 is er een nieuwe Nissan Juke op de markt. De Nissan Juke rijdt vanaf 2010 op de Nederlandse wegen. De opvallende mini SUV / cross-over, volgde na het succes van de grotere Nissan Qashqai. De kleine Juke heeft een opvallend en gedurfd design. Met name de voorzijde van de auto wijkt sterk af van traditionele ontwerpen. Juist daarmee wil de Nissan Juke een eigen doelgroep aanspreken.Nieuwe Nissan Juke (2015)

Vanaf 2010 heeft Nissan een kleine SUV in haar assortiment: de Nissan Juke. Deze eigenwijze auto heeft een opmerkelijk ontwerp, waarbij met name de neus en de plaatsing van de verlichting hierin, afwijkt van traditionele designs. De Nissan Juke moet juist ook eigenwijs zijn. Daarmee wil men juist het onderscheid maken. Vanaf 2015 is er een upgrade, wat wordt aangekondigd als de nieuwe Nissan Juke!

Design

nieuwe nissan Juke (2015) 1Vanaf de introductie van de Nissan Juke, wordt de aandacht voor het design van de Juke direct naar de neus van de auto getrokken. Er is véél meer te ontdekken, zoals de prominente ronde wielkasten, de relatief hoge bodyline en de kleine ramen. De auto heeft 5 deuren, maar toch lijkt het een coupé door de achterportierhendels weg te werken in de C-stijl.

De voorzijde van de auto herbergt de verlichting in meerdere lagen. Bovenop de auto liggen de dagrijverlichting en knipperlichten. De koplampen zijn de ronde lampen voorop de auto, die een knipoog zijn naar de rally-auto’s uit de jaren ‘70 en ’80 van de vorige eeuw. Optionele mistlampen zijn praktisch onder de bumperlijn geplaatst. Vanaf 2015 is er een nieuwe Nissan Juke op de markt. Er zijn veranderingen onder de motorkap, maar ook aan de binnen- en buitenkant. De achterbumper oogt wat agressiever en de bagageruimte is toegenomen.

Uitrusting

De nieuwe Nissan Juke is beschikbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

 • Visia
 • Acenta
 • Connect Edition
 • Tekna
 • Nismo RS

nissan Juke (2015)De Visia uitvoering is de basisuitvoering en heeft onder andere: 16”stalen wielen, centrale portiervergrendeling, alle ramen elektrisch bedienbaar, LED verlichting, ABS, airbags, ESP, remassistentie, boordcomputer, audio (radio/CD) met MP3 aansluiting. De Acenta heeft 17”lichtmetalen wielen, airconditioning, chroom accenten, getint glas, cruise control, telefoonconnectiviteit, uitgebreide audio.

Nog niet tevreden? De Tekna biedt 18” lichtmetalen wielen, panorama dak, licht- en regensensor en Xenon verlichting. De Nissan Juke Nismo RS is een sportieve uitvoering met vele accenten in het interieur die dit moeten benadrukken. Het onderstel is anders, remmen zijn aangepast en bovenal: je krijgt er een enorme hoeveelheid pk’s onder de motorkap bij!

Techniek / motoren

De nieuwe Nissan Juke (2015) is verkrijgbaar met verschillende motoren, waarbij elk type berijder aan zijn of haar trekken kan komen: of je nu zuinig en groen, sportief of normaal wilt rijden.

 • 1.6 liter 1.6L 94 benzinemotor (94 pk), 5 versnellingen handmatig
 • 1.2 liter DIG-T 115 benzinemotor (115 pk), 6 versnellingen handmatig
 • 1.6 liter DIG-T 190 benzinemotor (190 pk), 6 versnellingen handmatig
 • 1.4 liter dCi 110 dieselmotor (110 pk), 6 versnellingen handmatig
 • 1.6 liter 1.6L 117 CVT benzinemotor (117 pk), automaat
 • 1.6 liter DIG-T 218 benzinemotor (218 pk), 6 versnellingen handmatig
 • 1.6 liter DIG-T 214 benzinemotor (214 pk), Xtronic 8 automaat

Concurrentie

De nieuwe Nissan Juke (2015) heeft concurrentie van modellen als: Opel Mokka, Peugeot 2008, Renault Captur en de Fiat 500X. Dit zijn allen mini-SUV en mini-cross-over modellen.

Prijzen

Er is al een nieuwe Nissan Juke vanaf € 17.990,-. Afhankelijk van jouw keuzes op gebied van uitrusting en de motor, kan de prijs oplopen tot bijna € 38.000,- voor een Nissan Juke Nismo RS met Xtronic 8 automaat (214 pk)!

Wil jij meer weten over de nieuwe Nissan Juke (2015) en actuele aanbiedingen? Kijk op www.nissan.nl!

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment