Nieuwe Mitsubishi Space Star (2013)

Written by on 10 maart 2015 in A-segment, Aziatische automerken - No comments

 

De nieuwe Mitsubishi Space Star (2013) is een auto uitkomend in het A-segment. De auto is bijzonder scherp geprijsd en biedt alles wat je van een stadsauto verwacht: wendbaar, compact, goedkoop én zuinig. De nieuwe Mitsubishi Space Star is rijkelijk uitgerust en met 5 deuren en 5 zitplaatsen een ideale instapper voor het bewuste gezin!Nieuwe Mitsubishi Space Star (2013)

Het Japanse automerk Mitsubishi heeft met de nieuwe Space Star een wereldauto op de markt gezet. In dit geval letterlijk, waarmee wordt bedoeld dat men één auto heeft ontwikkeld die op meerdere continenten wordt verkocht, zonder aanpassingen. Dit drukt aanzienlijk op de ontwikkel- en productiekosten en daar profiteer jij, als consument, van. De naam Space Star is eerder door Mitsubishi gebruikt voor een midi-MPV (1998-2005). De nieuwe Mitsubishi Space Star is een stadsauto en komt uit in het A-segment. De auto oogt compact van buiten, maar is verrassend ruim van binnen. Het heeft 5 zitplaatsen die via evenveel deuren toegankelijk zijn. De auto is standaard voorzien diverse veiligheidssystemen.

Design

nieuwe mitsubishi space starHet design van de nieuwe Mitsubishi Space Star is speels en toch ook strak en dynamisch. De voorzijde van de auto oogt vrolijk. De ronde vormen worden afgewisseld met scherpe lijnen. Het design van de auto is natuurlijk niet het voornaamste waarom je voor de nieuwe Mitsubishi Space Star kiest. Desalniettemin kom je zeker goed voor de dag in deze stadsauto!

Uitrusting

De nieuwe Mitsubishi Space Star is beschikbaar in deze standaard uitrustingen:

 • Entry
 • Inform
 • Bright
 • Invite CVT automaat
 • Intense
 • Intense +
 • Intense CVT automaat
 • Instyle CVT automaat

De Entry is, zoals de naam doet vermoeden, het instapmodel van de nieuwe Mitsubishi Space Star. De auto beschikt over onder andere: stabiliteitssysteem, ABS, remassistentie, airbags, audiovoorbereiding. Hogere niveaus bieden vele extra opties als airconditioning, Hill Assist, privacy glass, regen- en lichtsensor, cruise control, 14” of 15” lichtmetalen wielen, uitgebreide audio met telefoonconnectiviteit en zelfs een achteruitrijdcamera. Opties die in een model uit een hoger segment niet zullen misstaan.

Techniek / motoren

De nieuwe Mitsubishi Space Star (2013) is uitgerust met één van onderstaande motoren:

 • 1.0 liter MIVEC benzinemotor (71 pk), handgeschakeld
 • 1.0 liter MIVEC ClearTec benzinemotor (71 pk), Start&Stop, handgeschakeld
 • 1.2 liter MIVEC ClearTec benzinemotor (80 pk), Start&Stop, handgeschakeld of CVT automaat

Concurrentie

De concurrentie van de nieuwe Mitsubishi Space Star bevindt zich in het A-segment, zoals Ford Ka, Peugeot 108, Citroen C1, Suzuki Celerio, Toyota Aygo, Seat Mii, Skoda Citigo, Renault Twingo of Opel KARL.

Prijzen

nieuwe mitsubishi space star 1Je rijdt al in een nieuwe Mitsubishi Space Star vanaf € 8.990,- voor het instapmodel Entry. Op basis van jouw keuzes op het gebied van motor, transmissie en uitrusting kan de prijs oplopen tot bijna € 16.000,-. Met extra opties tegen meerprijs, kun je daar zelfs overheen gaan!

Meer weten over de nieuwe Mitsubishi Space Star en actuele aanbiedingen? Kijk op www.mitsubishi-motors.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment