Nieuwe Kia Venga (2015)

Written by on 10 maart 2015 in Aziatische automerken, mini MPV - No comments

 

De nieuwe Kia Venga (2015) betreft een facelift van de in 2009 geïntroduceerde mini MPV. Het model, met een hoge zit en hoge daklijn, is grondig door het designteam van Kia onder handen genomen. Het resultaat, de nieuwe Kia Venga, mag er zijn: een moderne auto met een typische Kia uitstraling!Nieuwe Kia Venga (2015)

In 2009 introduceert het Zuid-Koreaanse automerk Kia de Kia Venga. Als meerdere andere merken, wil Kia naast auto’s in het A- en B-segment, óók een mini-MPV in het assortiment. De Kia Venga kenmerkt zich door een hogere daklijn dan bij een compacte auto uit het B-segment. Hierdoor is een hogere zit mogelijk, wat een bepaalde doelgroep zeer aanspreekt. Met een mini-MPV heb je de voordelen, zoals de ruimte en flexibele indeling hiervan als bij een MPV. Echter, de auto heeft het formaat van een compacte auto en is daarmee wendbaar en praktisch in het dagelijks verkeer. De Kia Venga deelt haar platform met onder andere de Hyundai i20 en Hyundai ix20. Laatstgenoemde is óók een mini-MPV. Vanzelfsprekend biedt Kia standaard 7 jaar garantie op haar nieuwe Kia Venga.

Design

nieuwe kia venga 1Het design van de nieuwe Kia Venga is verfrissend en dynamisch. De nieuwe Kia Venga heeft de typische Kia grille gekregen: de ‘tigernose’ zoals ze dit noemen. De auto heeft strakke lijnen. De auto oogt zelfverzekerd en klaar voor vele kilometers rijplezier.

Uitrusting

De nieuwe Kia Venga is verkrijgbaar in meerdere standaard uitrustingsniveaus:

  • Economy line
  • Comfort line
  • Dynamic line
  • Executive line
  • Vibe (actiemodel 2015)

nieuwe kia vengaDe Economy line is het instapmodel. Deze basisuitrusting betreft een nieuwe Kia Venga, zonder de extra opties die bijdragen aan luxe, comfort en uitstraling. Al het nodige om je veilig in het verkeer te kunnen begeven, is aanwezig. Denk aan airbags, ABS, stabilisatie systeem en centrale deurvergrendeling.

Hogere uitrustingsniveaus bieden juist wel al die opties, zoals airconditioning, uitgebreide audio en navigatie, sensoren voor parkeren en inschakeling van de ruitenwissers bij regen, elektrische bediening van spiegels, stoelen en alle ramen, of het mooie panoramadak. Naast de standaarduitrustingen zijn er geregeld actiemodellen, zoals de Kia Venga Vibe met vele extra opties tegen een aantrekkelijke aanbiedingsprijs.

Techniek / motoren

De nieuwe Kia Venga is leverbaar met één van de onderstaande motoren:

  • 1.4 liter CVVT benzinemotor (90 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter CVVT benzinemotor (124 pk), handgeschakeld of automaat

Cncurrentie

De Kia Venga komt uit in het segment van de mini-MPV. Niet alle merken bieden een auto in aan dit segment. Concurrenten zijn onder andere: Hyundai ix20, Nissan Note, Opel Meriva, Citroen C3 Picasso en Ford B-Max.

Prijzen

Je rijdt al in een nieuwe Kia Venga (2015) vanaf € 17.895,-. Jouw keuze op gebied van motor, transmissie en uitrusting doen de prijs oplopen. Een Executive line uitvoering met de 1.6 liter motor en automatische transmissie kost vanaf € 25.695,-

Wil jij meer weten over de nieuwe Kia Venga (2015) en de laatste acties? Kijk dan op www.kia.nl!

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment