Nieuwe Hyundai i20 (2015)

Written by on 2 februari 2015 in Aziatische automerken, B-segment - No comments

 

De nieuwe Hyundai i20 is vanaf 2015 een feit! De nieuwe i20 heeft een strak, verfijnd en volwassen uiterlijk. De auto is op alle fronten gegroeid, ook in de letterlijke zin. Dit komt met name de binnenruimte van kleine auto in het B-segment ten goede. De i20 heeft volgens Hyundai het grootste binnenruimte in zijn klasse.Nieuwe Hyundai i20 (2015)

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai biedt al vele decennia kwalitatieve, scherp geprijsde auto’s in vrijwel alle segmenten. Vanaf 2008 is de Hyundai i20 verkrijgbaar bij de dealer. De auto komt uit in het B-segment. De i20 wordt door het publiek geruisloos opgenomen in het totale aanbod van auto’s in deze economy klasse.

Design

nieuwe Hyundai i20 (2015) 2In 2014 toont Hyundai de 2e generatie van de i20. Vanaf begin 2015 staat hij bij de dealer! Een fris nieuw design zet de auto weer in de spotlights! Het ontwerp van de nieuwe i20 noemt men: Fluidic Sculpture 2.0. De lijnen van de nieuwe Hyundai i20 zijn scherper. Door de pianolakzwarte C-stijl lijkt het dak te zweven. Door de grill in de neus lager te plaatsen, oogt de i20 ‘zelfverzekerd’. De verlichting heeft veel aandacht gekregen, zowel in uiterlijk als functioneel!

Uitrusting

De nieuwe Hyundai i20 is beschikbaar in verschillende standaard uitrustingsniveaus:

  • i-Drive
  • i-Drive Cool
  • i-Motion
  • i-Motion met Comfort-pakket
  • i-Motion met Premium-pakket

Het basismodel i-Drive is al vrij compleet, maar het kan altijd beter en meer. Daarom is er keuze voor de uitrustingen, die telkens iets meer aan luxe en comfort bijdragen. Er is ruime keuze, zodat een ieder de i20 kan vinden die past bij de wensen en voorkeuren. Door de vele opties en accessoires tegen meerprijs, kan jij jouw nieuwe i20 naar wens en smaak vervolmaken. Hierbij verdient het fraaie panoramadak een speciale vermelding!

Techniek / motoren

De nieuwe i20 van Hyundai is leverbaar met verschillende motoren:

  • 1.2 liter MPi LP benzinemotor (75 pk), handgeschakeld, 5 versnellingen
  • 1.2 liter MPi HP benzinemotor (84 pk), handgeschakeld, 5 versnellingen
  • 1.1 liter CRDI dieselmotor (75 pk), handgeschakeld, 6 versnellingen

Hyundai i20 (2015-heden)Alle modellen van de nieuwe Hyundai i20 hebben het Start&Stop systeem (Blue). De auto is, afhankelijk van de uitrusting, voorzien van elektronische systemen die bijdragen aan comfort en veiligheid. Denk aan: stabiliteitssystemen, Hill Start assist, Lane Departure Warning en bandenspanning monitoring. De i20 heeft standaard 6 airbags.

Concurrentie

De nieuwe Hyundai i20 komt uit in het B-segment en kent haar concurrenten in modellen zoals de: Kia Rio, Volkswagen Polo, Opel Corsa, Peugeot 208, Mazda 2 en de Toyota Yaris.

Prijzen

Je rijdt al een nieuwe Hyundai i20 voor €14.495,- (i-Drive). De i-Drive Cool kost € 1.000,- meer en de i-Motion wederom € 1.000,- meer. Wil je een i-Motion met een Comfort pakket, dan is de meerprijs € 1.000,-. Voor het Premium-pakket op de i-Motion bedraagt de meerprijs € 3.500,-.

Wil jij meer weten over de nieuwe Hyundai i20 en actuele acties en aanbiedingen? Kijk dan op www.hyundai.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment