Nieuwe Ford Fiesta (2013)

Written by on 6 maart 2015 in B-segment, overige automerken - No comments

 

De nieuwe Ford Fiesta is in 2013 geïntroduceerd. Het betreft een facelift van de zesde (!) generatie van dit succesvolle model van Ford. De eerste Ford Fiesta zag in 1976 het levenslicht en in al die jaren zijn er wereldwijd meer dan 12 miljoen van verkocht. Het einde lijkt nog zeker niet in zicht, met de nieuwe Ford Fiesta in het assortiment.Nieuwe Ford Fiesta (2013)

De Ford Fiesta rijdt al decennia lang op de Nederlandse wegen. De eerste generatie kwam in 1976. De tweede generatie (1983) betreft een restyling van het model. In 1989 wordt een volledige nieuwe Ford Fiesta op de markt gezet welke tot 1997 te koop zal zijn. In tussentijd is in 1995 de vierde generatie gelanceerd. De vierde generatie krijgt in 2000 een facelift, waarmee het model het gezicht als de andere Ford-modellen krijgt. Van 2002 tot 2008 is de vijfde generatie te koop. De zesde generatie, een volledig nieuwe Ford Fiesta, staat vanaf 2008 bij de dealers. In 2013 krijgt de auto een facelift, waarbij met name de trapezevormige grille een opvallende wijziging aan de neus van de auto is.

Design

nieuwe ford fiestaHet design van de nieuwe Ford Fiesta straalt kracht uit. De grote, trapezevormige grille is een blikvanger. De lange koplampen die als naar achteren en over de flanken van de motorkap zijn ‘gesleept’, geven de auto een dynamische aanblik. De schuin oplopende raampartijen aan de zijkanten, benadrukken dit. De nieuwe Ford Fiesta is leverbaar in een 3-deurs en 5-deurs variant.

Uitrusting

De nieuwe Ford Fiesta is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

 • Ambiente
 • Style
 • Titanium
 • Titanium X
 • Sport
 • ST
 • ST2

De Ambiente is het instapmodel en biedt alles wat je nodig hebt om je praktisch in het dagelijkse verkeer te begeven. Opvallend is dat ook het instapmodel chroomaccenten in en om de auto heeft, wat de auto een luxe uitstraling geeft. De Style heeft ook airconditioning, 15”in plaats van 14” wielen en audio. De Titanium staat op 15” lichtmetalen wielen, mistlampen, luxueuze aankleding en het Ambient Lighting Pack. De Titanium X heeft een automatische airconditioning, 16”lichtmetalen wielen en sportstoelen. De Sport heeft met name een meer sportieve aankleding door middel van bijvoorbeeld spoilers en sportieve bumpers. De ST modellen zijn van een andere orde. Deze uitermate sportieve versies van de Ford Fiesta zien er niet alleen heel sportief uit, zij hebben ook onder de motorkap een krachtbron die maar liefst 182 pk (!) aan vermogen heeft. De ST2 heeft automatische airconditioning en uitgebreide audiovoorziening aan boord. Naast de standaard uitrustingsniveaus zijn er geregeld speciale edities beschikbaar.

Techniek / motoren

De nieuwe Ford Fiesta is leverbaar met één van onderstaande motoren:

 • 1.0 liter benzinemotor (65 pk), Start&Stop, handgeschakeld
 • 1.0 liter benzinemotor (80 pk), Start&Stop, handgeschakeld
 • 1.0 liter Ecoboost benzinemotor (100 pk), Start&Stop, handgeschakeld
 • 1.0 liter Ecoboost benzinemotor (100 pk), Powershift automaat
 • 1.0 liter Ecoboost benzinemotor (125 pk), Start&Stop, handgeschakeld
 • 1.0 liter Ecoboost benzinemotor (140 pk), Start&Stop, handgeschakeld
 • 1.6 liter Ecoboost benzinemotor (182 pk), handgeschakeld
 • 1.5 liter TDCi dieselmotor (95 pk), handgeschakeld

Concurrentie

De nieuwe Ford Fiesta komt uit in het B-segment en kent concurrentie als: Renault Clio, Opel Corsa, Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Citroen C3, Kia Rio, Peugeot 208 en Fiat Punto.

Prijzen

nieuwe ford fiesta 2Je rijdt al in een nieuwe Ford Fiesta vanaf € 13.315,-. De vanafprijs voor een Ford Fiesta ST2 bedraagt meer dan het dubbele hiervan. Afhankelijk van de keuzes op het gebied van uitrusting, motor en opties tegen meerprijs, varieert de prijs van jouw nieuwe Ford Fiesta.

Wil jij meer weten over de nieuwe Ford Fiesta en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.ford.nl.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment