Nieuwe Fiat 500

Written by on 5 maart 2015 in A-segment, Italiaanse automerken - No comments

 

De nieuwe Fiat 500 rijdt vanaf 2007 op de Nederlandse wegen. We spreken van een nieuwe Fiat 500, daar deze auto geïnspireerd is op de oude Fiat 500 uit de jaren ’50 van de vorige eeuw, ook wel het ‘rugzakje’ genoemd. De nieuwe Fiat 500 is zo’n groot succes, dat Fiat een groot deel van haar assortiment gebaseerd zal worden op het model van de 500. In 2016 staat een tweede generatie van de nieuwe Fiat 500 op de agenda.Nieuwe Fiat 500 (2007)

In de jaren ’50 van de vorige eeuw heeft de Italiaanse autofabrikant Fiat uit Turijn, een piepklein autootje in het assortiment: de Fiat 500. Deze kleine 500 is ideaal in het drukke Italiaanse stadsverkeer. In 2007 komen de Italianen met een model in het A-segment op de martk, dat een zeer sterke knipoog heeft naar het ontwerp van dit autootje. De nieuwe Fiat 500 is wel wat groter dan zijn voorganger, maar gelijkenis is onmiskenbaar. Het introduceren van een retro-klassieker is niet nieuw. Je hebt het eerder gezien met de Volkswagen Beetle (Kever) en de Mini. De nieuwe Fiat 500 slaat aan bij het publiek. Voor veel vrouwen omarmen het autootje en als bedrijfsauto in de lease wordt hij veel aangeschaft vanwege het opvallende uiterlijk ten opzichte van het actuele aanbod van kleine auto’s. Fiat heeft na de introductie én het succes van de 500 in veel andere klassen auto’s uitgebracht die weer geïnspireerd zijn op de nieuwe Fiat 500: een cabrio (500C), mini-crossover (500x), een grotere variant (500L) en zelfs een midi-MPV zevenzitter (500L Living).

Design

nieuwe fiat 500 1Het design van de nieuwe Fiat 500 is in één woord: opvallend. Men heeft de nadruk gelegd op de gelijkenis met de Fiat 500 uit de vorige eeuw. Bewoordingen als: dynamisch ontwerp, vloeiende lijnen en meer van dit soort kreten, zijn niet van toepassing op de nieuwe Fiat 500. Het is gewoon een opvallend ontwerp in het straatbeeld. De kleine, bijna ronde koplampen zijn herkenbaar, de bolle daklijn, het gewrongen uiterlijk op de kleine wielen. Alles klopt, het bolletje is terug! Maar dan net even in een modern jasje. Voor 2016 is de tweede generatie van de nieuwe 500 gepland. Het ontwerp zal nog steeds dezelfde uitgangspunten hebben.

Uitrusting

De nieuwe Fiat 500 is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

  • Pop
  • Easy
  • Lounge
  • 500S
  • Cult

De Pop uitvoering is het basismodel en biedt alles wat je nodig hebt om plezierig auto te kunnen rijden. De Easy uitvoering biedt veel chroom accenten in en om de auto en 15”lichtmetalen wielen. Een niveau hoger, de Lounge, biedt airconditioning, parkeersensoren, uitgebreide audio en navigatie. De S-uitvoering heeft 16”lichtmetalen wielen, sportieve accenten in en om de auto, mistlampen en een 7”touchscreen voor bediening van onder andere de audio en navigatie. Het meest compleet is de Cult-uitvoering: lederen bekleding, airconditioning, panoramadak, mooie accenten in carrosserie, uitgebreide audio en navigatie met 7”touchscreen en nog veel meer. Geregeld zijn er ook actiemodellen en speciale edities, zoals een Gucci  of zelfs een roze Barbie editie. Houdt de media goed in de gaten!

Techniek / motoren

Je kunt jouw nieuwe Fiat 500 uitrusten met één van onderstaande motoren, mee afhankelijk van de uitrusting die je kiest:

  • 0.9 liter TwinAir60 benzinemotor (60 pk), Start&Stop, handgeschakeld
  • 0.9 liter TwinAir Turbo 80 benzinemotor (80 pk), Start&Stop, handgeschakeld of Dualogic automaat
  • 1.2 liter benzinemotor (69 pk), Start&Stop, handgeschakeld
  • 1.2 liter BiFuel LPG/benzinemotor (69 pk), Start&Stop, handgeschakeld

Concurrentie

nieuwe fiat 500De Fiat 500 komt uit in het A-segment, de klasse van de stadsauto’s. De concurrenten zijn ondermeer: Renault Twingo, Hyundai i10, Citroen C1, Toyota AygoPeugeot 108, Ford Ka, Seat Mii, Opel ADAM en Opel KARL, Volkswagen up! en óók de eigen zuster: Fiat Panda!

Prijzen

Je rijdt al in een nieuwe Fiat 500 vanaf € 14.495,- (TwinAir 60). Afhankelijk van jouw keuzes op gebied van uitrusting, motor en transmissie en de opties en accessoires tegen meerprijs, kan de prijs oplopen tot meer dan € 20.000,-!

Wil jij meer weten over de nieuwe Fiat 500 en actuele acties? Kijk dan op www.fiat.nl.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment