Nieuwe Dacia Sandero

Written by on 5 maart 2015 in A-segment, overige automerken - No comments

 

De nieuwe Dacia Sandero is een praktische, ruime auto in het A-segment. Dacia biedt veel auto voor weinig geld. Voor de Sandero gaat dit ook op. De auto is ruim, heeft een modern design en er is veel keuze aan opties en accessoires bovenop de basisuitvoering. De nieuwe Dacia Sandero is voorzien van een zuinige 3-cilinder benzinemotor, waarmee de auto met gemak door het verkeer komt.Nieuwe Dacia Sandero (2012)

De nieuwe Dacia Sandero is in 2012 op de markt gekomen. Het model is vanaf 2008 een vaste waarde in het aanbod van het van oorsprong Roemeens automerk, dat momenteel opereert onder de vleugels van moederbedrijf Renault. In 2012 is de tweede generatie uitgebracht. Naast de reguliere Sandero is er ook de Sandero Stepway. Dit is dezelfde auto, maar nu hoger geplaatst op de grotere wielen en een offroad look.

Design

nieuwe dacia sandero 1Het design van de Dacia Sandero blinkt uit in eenvoud. Het model biedt qua uitstraling precies wat een auto nodig heeft. Niets meer en zeker ook niets minder. De auto oogt modern, heeft in de carrosseriekleur mee gespoten spiegels en bumpers en de neus met grote koplampen en grille, straalt kracht uit. De Sandero Stepway uitvoering heeft qua ontwerp de looks van een off-road model gekregen!

Uitrusting

De nieuwe Dacia Duster is beschikbaar in verschillende uitrustingsniveaus en zelfs in een andere versie:

  • Ambiance
  • Lauréate
  • Série Limitée Blackline
  • Ambiance Stepway
  • Lauréate Stepway

Als je kiest voor een Dacia Sandero, dan kies je bewust voor een economisch voordelige auto. Je betaalt niet graag voor toeters en bellen. De Ambiance is de basisuitvoering met alle noodzakelijke voorzieningen. De Lauréate uitvoering heeft extra’s zoals mistlampen vóór en andere bekleding. De Blackline, een speciale uitgave, heeft extra’s als cruise control.

nieuwe dacia sanderoDe Sandero Stepway modellen staan hoger op de wielen, die 16” zijn in plaats van de standaard 15” wielen. De auto heeft dakrails en kunststof randen rondom de wielkasten, waardoor de auto een gewichtiger uitstraling. Alsof hij zo het ruige terrein in kan. Echter, het is technisch geheel dezelfde auto als de Sandero.

Techniek / motoren

De nieuwe Dacia Sandero is uitgerust met een 0.9 liter TCe benzinemotor (90 pk). In het verleden zijn andere motoren leverbaar geweest, waaronder een diesel en LPG. De 3 cilindermotor TCe motor is zuinig en toch krachtig genoeg om de auto rap door het dagelijkse verkeer te laten rijden. De transmissie van de nieuwe Dacia Sandero is handgeschakeld!

Concurrentie

De nieuwe Dacia Sandero komt uit in het A-segment en neemt het op tegen modellen, zoals: Suzuki Celerio, Toyota Aygo, Skoda Citigo, Seat Mii, Hyundai i10 en Ford Ka. Je krijgt bij een Sandero veel ruimte voor je geld. Op vlakken als comfort en luxe zal de Sandero het wellicht afleggen tegen andere modellen. Maar daar kies je en betaal je dan ook niet voor.

Prijzen

Je rijdt al in een nieuwe Dacia Sandero vanaf € 11.490,-

Wil jij meer weten over de nieuwe Dacia Sandero en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.dacia.nl!

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment