Kia Picanto (2004-heden)

Written by on 16 februari 2015 in A-segment, Aziatische automerken - No comments

 

De Kia Picanto werd in 2003 aan het publiek getoond en kwam in 2004 op de markt. Deze kleine stadsauto, uitkomend in het A-segment, is een populair model. De prijs-kwaliteit verhouding is gunstig. In 2011 is de nieuwe Kia Picanto geïntroduceerd. Ook de nieuwe Picanto valt goed bij de kostenbewuste Nederlandse autorijder.Kia Picanto (2004-heden)

De Kia Picanto is een kleine stadsauto. De Picanto komt uit in het A-segment, een klasse waarin de auto’s zoeken naar de ideale combinatie van zuinigheid, functionaliteit en ruimte. En dat in een kleine auto die wendbaar moet zijn om zich in het stadsverkeer te kunnen manoeuvreren. In 2004 komt de Kia Picanto op de markt, als opvolger van de Hyundai Getz. De Picanto blijkt een populaire auto, mede door de gunstige verhouding tussen de kwaliteit en prijs. In de loop der jaren krijgt de Picanto enkele kleine uiterlijke en innerlijke aanpassingen. In 2011 wordt de nieuwe Kia Picanto gelanceerd. Deze tweede generatie doet het succes van de Picanto onverminderd doorgaan.

Design

Kia Picanto (2004-heden)Het design van de nieuwe Kia Picanto oogt sportief en een tikkeltje brutaal. De neus van de auto wordt als ‘tiger nose’ aangeprijsd. De karakteristieke grill in combinatie met de koplampen en (optionele) mistlampen, geven de auto een stoer uiterlijk. De achterkant is wat breder, waardoor de Picanto lijkt te zijn voorzien van brede schouders. De Kia Picanto is verkrijgbaar met 3 of 5 deuren.

Uitrusting

De nieuwe Kia Picanto is leverbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

  • EconomyLine
  • ComfortLine
  • BusinessLine
  • X-treme
  • Special Edition: SenatoribyKia

Kia Picanto (2004-heden) 2De EconomyLine is het standaardmodel. De ComfortLine is rijker uitgerust: airconditioning, centrale deurvergrendeling, alarm, elektrisch bedienbare ramen voor. De BusinessLine is voor de zakelijke rijder: LED-dagrijverlichting en uitgebreide audio met connectiviteit voor smartphone. De X-treme is voor de sportieve rijder: 14” lichtmetalen velgen, sportieve voor- en achterbumper en climate control in plaats van airconditioning.

Regelmatig zijn er ‘special editions’ van een auto beschikbaar. In 2015 is Kia een samenwerking aangegaan met kunstenaar Selwyn Senatori, bekend van zijn kenmerkende, kleurrijke schilderingen op vele voorwerpen. Dit resulteerde in een beperkte oplage van de Kia Picanto SenatoribyKia!

Techniek / motoren

De nieuwe Kia Picanto kan uitgerust worden met de volgende motoren:

  • 1.0 CCVT benzinemotor (69 pk) , 5 versnelling handmatig
  • 1.0 CCVT LPG/benzinemotor (67 pk) , 5 versnelling handmatig
  • 1.2 CCVT benzinemotor (85 pk), 5 versnelling handmatig of als automaat!

Concurrentie

De Kia Picanto komt uit in het A-segment en vindt concurrentie in andere stadsauto’s, zoals de Hyundai i10, Fiat Panda, Renault Twingo, Ford Ka, Volkswagen up!, Citroen C1 en Peugeot 108.

Prijzen

Een nieuwe Kia Picanto is er al vanaf €10.245,-. Afhankelijk van de keuzes in uitrusting, motor, transmissie en andere opties en accessoires, loopt de prijs op.

Wil jij meer weten over de Kia Picanto en actuele? Kijk dan op www.kia.nl.

Wil jij een compleet overzicht van alle kleine auto’s op de Nederlandse wegen?Leave a Comment